Fehér nyugdíjasnak bizonyult a nigériai herceg

michael neu nigériai csalás
Michael Neu, a hamis nigériai herceg
Vágólapra másolva!
Nigériai csalásokban való részvételért tartóztattak le egy amerikai férfit.
Vágólapra másolva!

Számos lehetséges módja van a nyugdíj-kiegészítésnek, a 67 éves Michael Neu felettébb szokatlan biznisszel pótolta ki a járandóságát: nigériai csalásokban vett részt. A szakállas bűntény célkeresztjében a leghiszékenyebb emberek állnak, akiknek például azt hazudják a csalók, hogy felkerültek egy dúsgazdag nigériai a herceg örököseinek a listájára. A dollármillióik megszerzéséhez már csak annyit kell tenniük, hogy küldenek némi pénzt, ezzel igazolva a személyazonosságukat.

Michael Neu, a hamis nigériai herceg Forrás: Slidell Police Department

A Luisiana állam Slidell nevű kisvárosában élő férfit egy 18 hónapos nyomozás után tartóztatták le. A helyi rendőrkapitányság szerint Neu-t 269 rendbeli csalással és pénzmosással vádolja az ügyész, több ezer illegális tranzakciót hajtott végre. Az információk alapján a kicsalt pénz egy részét megtartotta, a másik részét pedig nigériai személyeknek juttatta el, nagyrészt közvetítői feladatokat látott el a bűnszervezetben.

A rendőrság szerint nem világos, hogy az ügyben érintett külföldi személyek ellen sikerülhet-e fellépni, a beazonosításuk és a kiadatásuk tradicionálisan a lehetetlennel határos.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!