Úton a vezeték nélküli Android Auto fejegységek

okosautó android auto
Mára a navigáció beépül az autók fedélzeti számítógépébe
Vágólapra másolva!
Kábelmentesek a JVCKenwood új multimédiás termékei.
Vágólapra másolva!

Lassan már nem is lehet modern multimédiás rendszertől mentes új autót vásárolni, azonban a következő években még bőven lesz piaca az utólag beszerelhető fejegységeknek, így jó néhány cég foglalkozik a tervezésükkel. A JVCKenwood két Android Auto és Apple CarPlay rendszerekkel kompatibilis modellt is bemutat majd a Consumer Electronic Show-n, az egyiken a JVC, a másikon pedig a Kenwood márkanevet használja majd a cég.

A kép csak illusztráció Forrás: Google

Mindez önmagában nem különösebben egzotikus, a rendszerek érdekességét az adja, hogy az Android Auto használata esetén az okostelefonokat nem lesz muszáj kábelekkel rácsatlakoztatni a fejegységekre, alternatív módon

WiFi-n keresztül is összekapcsolhatóak lesznek az eszközök.

A vezeték nélküli kapcsolatnak két nagy előnye lehet: egyrészt általánosságban véve kényelmesebbé teheti a fejegységek használatát, másrészt pedig így autózás közben az USB kábelen keresztül gyorstölthetőek maradhatnak a telefonok.

Sajnos a JVCKenwood egyelőre nem részletezte a termékek specifikációit, így a fentieken túl csak annyit tudunk róluk, hogy 1280×720 pixeles LCD kijelzőket kaptak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!