Töltheti a laptopokat a Samsung monitora

samsung cj791 thunderbolt 3 monitor
Thunderbolt 3-at használ a prémium Samsung CJ791 monitor
Vágólapra másolva!
Thunderbolt 3 protokollt és QLED kijelzőt használ a gigászi méretű megjelenítő.
Vágólapra másolva!

A Thunderbolt 3 protokollos monitorok egyelőre abszolút fehér holló ritkaságúak, tudtunkkal csak az LG UltraFine családja használja az adatátviteli szabványt. A méregdrága monitorokat szinte kizárólag az Apple újabb számítógépeivel rendelkezők vásárolják, hiszen tulajdonképpen azokhoz készültek, noha bármely Thunderbolt 3-at támogató számítógéppel meghajthatóak.

Thunderbolt 3-at használ a prémium Samsung CJ791 monitor Forrás: Samsung

Most a Samsung is csatlakozott a partihoz. A CJ791 jelzésű monitora szintén Thunderbolt 3 portot használ, azonban az LG monitoraitól eltérően ez már hajlított, és IPS helyett QLED panelt használ. Színhűség tekintetében kissé elmarad a rivális cég termékeitől (125% sRGB), azonban ezt profi képszerkesztés és videoszerkesztés helyett inkább otthoni, továbbá általános irodai munkára ajánlja a Samsung.

A Samsung CJ791 abszolút gigantikus: a 21:9 képarányú kijelzője 34 hüvelyk átlójú, a felbontása 3440×1440 pixel. A panel betekintési szögei 178 fokosak, a válaszideje 4ms.

A Thunderbolt 3 felületnek köszönhetően a monitor képes a működése közben tölteni a hozzá csatlakoztatott laptopok akkuját,

akár 85W teljesítmény leadására is képes.

Egyelőre nem világos, hogy mikortól és mennyiért lesz megvásárolható a monitor. Ezeket az információkat a további technikai részletekkel együtt a CES-en fogja nyilvánosságra hozni a gyártó.

Végül érdekességként: a Thunderbolt 3-as eszközöket fizikailag USB Type-C kábelekkel kell összekötni. Viszont nem minden kábel egyenlő: vásárlási szándék esetén meg kell győződni arról, hogy a kinézett kábelt javasolja-e Thunderbolt 3-as eszközök összekötésére a gyártója, különben teljesítménybeli problémák adódhatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!