Robotinasokat mutatott be az LG

lg cloi robot
Az új LG CLOi robotok
Vágólapra másolva!
Segíthetnek bevásárolni, hurcolni az italokat és a bőröndöket.
Vágólapra másolva!

Az LG már jó ideje komolyan foglalkozik a specializált robotok készítésével, tavaly például takarításra és utastájékoztatásra szánt modelleket tesztelt egy dél-koreai repülőtéren. A vállalat most három újabb modellel állt elő, amelyeket repülőtereken, szállodákban, és üzletekben való használatra szán.

Az új LG CLOi robotok Forrás: LG

Az LG egyelőre kevés részletet nem árult el a CLOi családba tartozó eszközökről. A bal szélső robotot ételek és italok kiszolgálására tervezte, például egy szállodában kiküldhetőek lehetnek vele a rendelések. A középső modell egy portásrobot, elsősorban bőröndök mozgatására való, plusz megoldható lehet vele a szállodai vendégek gyors ki- és bejelentkeztetése. A jobb szélsőt üzletekben szeretné majd látni az LG: lényegében egy bevásárlókosárról van szó, amely követi a boltokban a vevőket, és számon tartja a rekeszébe tett holmik árát.

A robotok jelenleg koncepciófázisban vannak, az éles körülmények közti tesztelésük csak a közeljövőben kezdődhet meg. Az eszközök megtekinthetőek lesznek a jövő héten kezdődő CES-en.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!