Tévé méretű brutális 4K-s gamer kijelzőket mutatott be az Nvidia

Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i CES-en, vagyis nagyjából az év legnagyobb elektonikai kiállításán meglepő bejelentéssel állt elő az Nvidia. A cég kidolgozott egy szabványt, vagy inkább keretrendszert a BFGD (Big Format Gaming Displays) rövidítésű kijelzőkre.
Vágólapra másolva!

A névnek megfelelően ezeket a kijelzőket kifejezetten a játékosoknak szánják, és persze szintén a névnek megfelelően marha nagyok lesznek. Tulajdonképpen mindent tudnak, amire ma szüksége lehet a legkeményebb gamernek:

a 4K-s felbontás, a 120Hz-es képfrissítés és a G-Sync támogatása mind adott.

De itt nem állt meg az Nvidia: beépítették a készülékbe az egyébként külön megvásárolható Shield TV, ami alapvetően egy Android alapú vékony kis konzol. Most, hogy ez alapból benne van a tévében, nyilván elérhető minden létező okostévés szolgáltatás, amit az Android csak nyújtani tud, meg persze az összes olyan exkluzív játék, ami egyébként csak az Nvidia Shield platformjára jelent meg.

Forrás: Nvidia

A teljes panelre kiterjedő közvetlen háttérvilágítással, 1000 nites maximális fényerővel, és a DCI-P3-as színtér támogatásával a képminőségre biztosan nem lesz panaszunk. Ami viszont kifejezetten furcsa, hogy habár a bejelentett kijelzők 65 hüvelykes átmérővel rendelkeznek, vagyis egy kifejezetten nagy tévének felelnek meg,

TV tuner mégsem található bennük, így tehát igazából tulajdonképpen mégiscsak monitorok.

Az Nvidia valószínűleg arra számít, hogy aki egy ilyen drága (habár pontos árat egyelőre nem tudunk, de a specifikációk alapján könnyű tippelni) és kihegyezett kijelzőbe teszi a pénzét, az valószínűleg úgysem a lineáris tévéadást szeretné követni rajta, hanem vagy játszik, vagy online streameli a filmeket, sorozatokat az olyan szolgáltatóktól, mint a Netflix.

Ahogy a cikk elején írtuk, az Nvidia magát a keretet dolgozta ki, de konkrét gyártást nem a cég végzi, hanem azt partnerei bízza. Az Acer, a HP és az Asus is bejelentett már modelleket a BFGD-specifikációkra, ezek megjelenésére valamikor a nyáron lehet számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!