99 dollártól ad FreeSync monitort a HP

hp monitor amd freesync
Az AMD FreeSync-et is támogatják a HP F-Series (2018) monitorok
Vágólapra másolva!
Örülhetnek az alacsony költségvetésű, Radeon-párti játékosok.
Vágólapra másolva!

A gyártók általában a prémium kategóriás termékeiket és a jövőbemutató fejlesztéseiket tolják az előtérbe a Consumer Electronics Show-n, de persze nagy számban akadnak a hétköznapi vásárlóknak szánt termékek is. Ezek talán nem olyan érdekesek, mint a méregdrága csúcsholmik, cserébe viszont masszívan relevánsabbak az átlagos vásárlók számára.

Az AMD FreeSync-et is támogatják a HP F-Series (2018) monitorok Forrás: HP

A HP most bemutatta a belépőkategóriás, F-Series monitorjainak idei generációját. A budget termékek legnagyobb érdekessége, hogy támogatják az AMD FreeSync dinamikus képfrissítési technológiát, ami valós időben összehangolja a monitor képfrissítési sebességét a videokártya által kiszenvedett képkockák számával, ezzel megszüntetve a játékok képének vertikális szétcsúszását, továbbá a mikroszaggatást. Mindkét jelenség a folyamatosan ugráló képkockasebességből adódik.

A FreeSync csak az elmúlt néhány évben kiadott AMD Radeon videokártyákkal kompatibilis.

A monitorcsalád tagjai modelltől függően 22 / 23 / 24 / 25 / 27 hüvelykes IPS kijelzőkkel rendelkeznek, ám az összes esetében 1920×1080 pixel a felbontás. A kijelzőátlón túl egyetlen különbség van a termékek között: a három kisebbiken egy-egy VGA és HDMI 2.0, míg a két nagyobbikon egy VGA és kettő HDMI 2.0 bemenet található.

HP F-Series (2018) belépőkategóriás monitor Forrás: HP

A további említésre méltó specifikációk közül kiemelhető a maximum 75 Hz-es képfrissítési sebesség, 2ms válaszidő, a 300 cd/m² maximum fényerő, a 178 fokos betekintési szögek. Színhűség tekintetében persze nem szabad sokat várni a belépőkategóriás modellektől, az NTSC színtér 72 százalékát képesek reprodukálni.

A kifejezetten igényes megjelenésű monitorok áprilisban kerülnek majd piacra. A legkisebb 99 dollárba, a legnagyobb pedig 229 dollárba kerül majd, átszámítva nettó 25 és 59 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!