Úton a fejen viselhető házimozis headset

kopin eagle házimozi headset
Kopin Eagle
Vágólapra másolva!
A Kopin kütyüje véget vethetne a tévé előtti veszekedésnek.
Vágólapra másolva!

A fejen viselhető házimozi-headsetek ötlete olyannyira nem újdonság, hogy szinte retro-futurisztikus érzetet kelt az emberben. Ettől függetlenül a létrehozásuk továbbra is releváns, hiszen a nagyobb családokban problémát jelent, hogy mindenki mást nézne tévén, de nincs elég belőle a háztartásban. Egy-két ilyen kütyüvel talán orvosolható lehetne a probléma.

Kopin Eagle Forrás: Kopin

A Kopin most bemutatott egy vadiúj prototípust a CES-en. Egyelőre elég kevés információ áll rendelkezésre az Eagle-ről, elvileg mindkét szem előtt egy 0,49 hüvelykes és 1280×720 pixeles OLED kijelző gondoskodik a kép megjelenítéséről. A cég szerint jobb képminőséget nyújt, mint a tipikus tévék vagy tabletek kijelzői.

Állítólag olyan hatást kelt a képe, mintha 3 méterről néznénk egy 80 hüvelykes tévét.

A gyártó szerint okostelefonokon keresztül üzemeltethető, kábellel kell rákötni a készülékekre, de nem világos, hogy pontosan miként működik a rendszer.

Kopin Eagle Forrás: Kopin

A VR-headsetektől eltérően nyitott kialakítású Kopin Eagle elsőként Kínában kerülhet majd piacra. A nemzetközi bevezetésével és az árazásával kapcsolatos tervekről egyelőre nem beszélt a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!