Óriási hatótávolságú a Powercast vezeték nélküli töltője

powercast vezeték nélküli töltő
Alacsony áramigényű eszközök töltésére lehet kiváló a Powercast technológiája
Vágólapra másolva!
Aránylag gyenge, de így is jól kiegészíthetné a Wireless Qi-t.
Vágólapra másolva!

Pár évvel ezelőtt még jókora versengés volt a vezeték nélküli töltőtechnológiák piacán, azonban mostanra nyugodtan deklarálható, hogy a Wireless Qi nyerte meg a háborút: ezt implementálják széles körben a gyártók, képes elég energiát leadni az okostelefonok elfogadható sebességű töltéséhez. Ettől függetlenül ezüst pisztolygolyónak nem titulálható, a fő problémáját az alacsony hatótávolság jelenti, a tölteni kívánt eszközöket konkrétan rá kell tenni a töltőpadokra.

Alacsony áramigényű eszközök töltésére lehet kiváló a Powercast technológiája Forrás: Origo

A Powercast nevű vállalat éppen ezért is úgy döntött, hogy az ipari alkalmazási területeken való bevetése után megpróbálja a fogyasztói piacra is bevezetni a saját vezeték nélküli töltési technológiáját, az ugyanis remekül kiegészíthetné a Qi-t.

A termék ugyan kis teljesítményű, azonban óriási a hatótávolsága,

akár 24 méter távolságból is képes energiát szolgáltatni.

Nagy távolság esetén persze már csak extrém alacsony fogyasztású eszközök telepeit képes tölteni, például egyszerű szenzorok árammal való ellátására alkalmas. Kis távolság esetén viszont jobb a helyzet, a Powercast szerint olyan fél méterről nyugodtan tölthetőek lehetnek az egerekhez, a billentyűzetekhez, a gamepadekhez, a vezeték nélküli fejhallgatókhoz hasonló eszközök a technológiájával.

Sajnos az okostelefonok több ezer milliamperes telepeinek töltésére nem felel meg a szisztéma, ahhoz még kis távolság esetén is édeskevés a PowerSpot töltőállomás által leadható 1W.

A vállalat jelenleg olyan gyártókra vadászik a CES-en, akiket érdekelhet a terméke. A demonstrációjára használt eszközöket nem gyártópartnerektől kapta a vállalat, a mérnökei saját kezűleg hackelték azokat a PowerSpot töltővel kompatibilisre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!