Példamutató mobilos bejelentést tett az LG

lg g6, dolby vision
Vágólapra másolva!
A vállalat csak akkor váltja majd le a mobiljait, ha van bármi értelme a frissítésüknek.
Vágólapra másolva!

A mobilgyártók minden egyes évben lecserélik a komplett telefonkínálatukat. Ezzel a praktikával egészen a közelmúltig nem volt problémájuk a vásárlóknak, hiszen a gyors technikai fejlődésnek köszönhetően az újabb és újabb készülékek folyamatosan érdemi fejlesztéseket kaptak.

LG G6 Forrás: Origo

Mostanra megváltozott a helyzet, a gyártók friss készülékei egyre kevésbé képesek bármiféle érdemi újítást felmutatni az elődeikhez képest. Ebből fakadóan felmerül a kérdés, hogy minek cserélik le azokat a vállalatok, forgalmazhatnák inkább két évig ugyanazokat a mobilokat, a megspórolt fejlesztési büdzsét pedig fordíthatnák inkább a meglévő modellek szoftveres frissítésére.

A Korea Herald beszámolója alapján (via Android Police) az LG Mobile úgy döntött, hogy nagy vonalakban mostantól ez lesz a rend a cégnél: Cho Sung-jin alelnök szerint a jövőben csak akkor frissül majd hardveresen a G-széria és a V-széria, amennyiben erre ténylegesen szükség van.

A bejelentést mindenképp követendő példának tartjuk, hiszen a vállalat és a fogyasztók számára is előnyösebb lehet ez a stratégia, ráadásul még a környezetet is kímélheti.

Az elképzelést egyébként az LG mobilos üzletágának erősen veszteséges működése inspirálta, de ez végső soron részletkérdés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!