Megújult a zsebben hordható gamer PC

gpd win 2 kézikonzol gamer pc
GPD Win 2
Vágólapra másolva!
Méretéhez képest meglepő dolgokra képes a GPD Win 2.
Vágólapra másolva!

A számítógépekben használt technológia rendkívül változatos formákban ölthet testet, amelyre jó példa a 2016 végén piacra került GPD Win. Egy zsebben hordozható számítógépről van szó, teljes értékű Windows 10-zel, amelyen nem csak a picit régebbi PC-s játékok, de emuláció segítségével akár még konzolos címek is futtathatóak.

GPD Win 2 Forrás: GPD

A gyártó most bemutatta a sokkal erősebb utódját. A GPD Win 2 elhanyagolható mértékben nagyobb IPS érintőkijelzőt kapott, 5,5 hüvelykes helyett 6 hüvelykeset, de a felbontás maradt 1280×720 pixel.

Ami ennél fontosabb, hogy a meghajtásáról Intel Atom helyett már Intel Core m3-7Y30 processzor gondoskodik (2 mag, Hyper-Threading, 2,6 GHz), a grafikus vezérlője Intel HD Graphics 405 helyett HD Graphics 615 típusú, a memóriája pedig 8 GB-ra duplázódott. A háttértára házilag cserélhető, alapvetően egy 128 gigabájtos SSD.

További mérnöki bravúr, hogy az új gépben egy helyett kettő darab akku található, mindkettő 4900 milliamperes. A cég szerint a használati körülményektől függően olyan 6-8 óra üzemidőre számíthatnak a játékosok.

A GPD szerint a hordozható gamergép szinte bármilyen játékkal elboldogul, a GTA V maximális beállítások mellett, 720p felbontásban például nagy átlagban 38 FPS-sel futtatható rajta, míg alacsony minőségi beállítások mellett az Overwatch 50-70, a Skyrim pedig átlag 53 képkockás sebességre képes. A cég társult néhány youtuberrel, ebben a lejátszási listában például 40 játékkal tesztelték a Win 2-t.

A lenyűgöző képességnek persze ára van: a várhatóan augusztusban piacra kerülő GPD Win 2 jelenleg 649 dollárért rendelhető elő az Indiegogón, azonban a normál bolti ára 899 dollár lesz. Átszámítva nettó 164 és 228 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!