Visszaélhettek a OnePlus vásárlóinak bankkártyáival

oneplus 5 okostelefon android
OnePlus 5
Vágólapra másolva!
A vállalat nagy erőkkel vizsgálja a hétvégén beérkezett panaszokat.
Vágólapra másolva!

Komoly ijedtség támadhatott a hétvégén a OnePlus mobilgyártónál, miután a cég terméktámogatási fórumán rövid idő alatt közel százan jelezték, hogy valaki pénzt emelt le a bankkártyájukról, méghozzá a OnePlus nevében. Olyan ügyfelekről van szó, akik korábban a oneplus.net webhelyen rendeltek maguknak okostelefont vagy kiegészítőket, és közvetlenül bankkártyával egyenlítették ki a számlát.

OnePlus 5 Forrás: OnePlus

A OnePlus gyorsan reagált a fejleményre, itt olvasható az angol nyelvű tájékoztatása. A talán legfontosabb információ, hogy a OnePlus közvetlenül semmilyen formában sem tárolja a bankkártyák adatait, a fizetéskor azok közvetlenül a hitelesített fizetésfeldolgozó partneréhez kerülnek.

A vállalat kiemelte, hogy az adatokat akkor sem menti, amennyiben a vásárlók kipipálták a bankkártyájuk adatainak megjegyzését a webshopban. Ilyenkor valójában az történik, hogy ténylegesen a fizetésfeldolgozó partner menti a bankkártyák adatait, a OnePlus csak egy egyedi azonosítókódot ment a saját adatbázisában.

A következő vásárláskor ezt az azonosítókódot elküldi a fizetésfeldolgozónak, amely a saját adatbázisából előkeresi a kódhoz tartozó bankkártya adatait.

A tájékoztatás szerint a OnePlus jelenleg teljes körű biztonsági auditot végez a rendszerein, továbbá együttműködik a fizetésfeldolgozó partnerével, hogy a lehető leghamarabb fény derüljön a rejtélyes kártyaterhelésekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!