Tényleg ingyenes VPN érkezett Androidra

protonvpn geoblocking magánszféra
Megérkezett Androidra a ProtonVPN
Vágólapra másolva!
Már okostelefonokon is elérhető a svájci ProtonVPN.
Vágólapra másolva!

Első blikkre azt feltételezné az ember, hogy a magyar netezőknek egyre kevésbé van szükségük VPN-szolgáltatásra, hiszen már hazánkból is elérhetőek a legfontosabb internetes szolgáltatások, nem kell többé más országban élőnek kiadnunk magunkat például a Netflix használatához. Ez igaz, azonban a specifikusan adatlopásra kialakított, szabadon használható WiFi-hálózatok által jelentett állandó fenyegetés miatt, mi úgy gondoljuk, hogy valójában minden eddiginél nagyobb szükség van a titkosított adatkommunikációt kínáló VPN-ek használatára.

Megérkezett Androidra a ProtonVPN Forrás: ProtonVPN

A ProtonMail levelezőszolgáltatást is üzemeltető svájci vállalat még tavaly elindította a saját VPN-szolgáltatását, ám eddig csak számítógépeken volt használható, de most megérkezett az androidos kiadása.

A mobilos ProtonVPN ingyenes verziója ugyanazokkal a limitációkkal rendelkezik, mint a számítógépes verzió: egyrészt lassabb az adatátviteli sebessége, másrészt csak az Egyesült Államokban, Hollandiában, vagy Japánban lévőnek adhatjuk ki magunkat, harmadrészt pedig szimultán csak egy eszközön használható.

Előfizetés esetén 14 ország jelölhető meg kilépési pontként, és persze csomagtól függően nagyobb sebességre, több eszközön való használhatóságra van lehetőség.

A ProtonVPN ingyenes változata azzal tűnik ki a tömegből, hogy semmilyen felhasználói adatot sem gyűjt, továbbá reklámokat sem jelenít meg. Pusztán annyi az üzleti modellje, hogy a fejlesztők tényleges extrák és előnyök felmutatásával megpróbálják rávenni a felhasználókat az előfizetéses változatra való átállásra.

Az androidos ProtonVPN a Play Áruházból telepíthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!