Majdnem szuper a 130 eurós Alcatel 3C

alcatel 3 android okostelefon
Alcatel 3
Vágólapra másolva!
Egyetlen végzetes hibája van a belépőkategóriás okostelefonnak.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt olyan két évben sajnos kevés minden történt a belépőkategóriás okostelefonok piacán, éppen azért is örülünk, ha egy gyártó megpróbálkozik a korábban csak a drágább mobilokban látott megoldások bevetésével. Első pillantásra a kínai TCL által most bejelentett Alcatel 3 is egy kiemelkedő eszköznek tűnhet, a hónap vége felé 130 euróért (40 ezer forintért) kerül majd piacra, elsőként Olaszországban.

Alcatel 3 Forrás: TCL

Mint említettük, elsőre jó benyomást kelt a mobil: a 18:9 képarányú érintőkijelzője 6 hüvelykes és 1440×720 pixeles, van ujjlenyomat-olvasó a hátlapján, a kamerái 5/8 megapixelesek. A négymagos processzorú MediaTek MT8321 lapkakészlet használata rendben van, a 16 GB bővíthető háttértár és a 3000 milliamperes akku is korrekt. Az Android 7.0-tól már nem ájultunk el, de igazából nem olyan elavult a szoftver, hogy a telefon várható életciklusa során gyakorlati gondot okozzon.

Az aprócska problémát

az 1 GB rendszermemória jelenti.

Felfoghatatlan, hogy a kínai TCL illetékesei miből gondolták, hogy 2018-ban jó ötlet ennyi memóriával piacra dobni egy okostelefont, a belépőkategóriában is ténylegesen indokolt a 2 GB használata. A kétszer annyi memória beépítése csak elhanyagolható mértékben, pár euróval dobta volna meg a telefon árát, ami nem sokat osztott vagy szorzott volna a vevőknél.

Helyette készítettek egy telefont, aminek a megvásárlását semmilyen körülmények között sem lehet ajánlani, mert a teljesen hétköznapi használat során is akadozni fog, plusz a tulajdonosait az őrületbe kergetve folyamatosan újraindítgatja majd a háttérbe küldött alkalmazásokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!