Fontos javítás érkezett az AMD Radeon kártyákhoz

amd radeon software adrenalin edition
A valós időben követhető statisztikákkal egyszerűbb megtalálni az arany középutat a teljesítmény és a látvány között
Vágólapra másolva!
A december közepén kiadott driver telepítése után nem működtek egyes régebbi játékok.
Vágólapra másolva!

Számos érdekes újítást hozott decemberben az AMD Radeon videokártyák nagy driverfrissítése, azonban gyorsan fény derült a Radeon Software Adrenalin Edition egyik nagy bugjára: a telepítése után játszhatatlanná váltak egyes régi játékok.

A valós időben követhető statisztikákkal egyszerűbb megtalálni az arany középutat a teljesítmény és a látvány között Forrás: Origo

A probléma ismertté válása után az AMD egyik fórummoderátora kellemetlen helyzetbe hozta a céget, miután azt írta a hibára panaszkodóknak, hogy véleménye szerint valószínűleg nem lesz javítva a bug. Az ilyenkor garantált botrány kitörése után gyorsan kiderült, hogy igenis meg lesz oldva a probléma, egy ideiglenes alfa driver kiadása után pedig most befutott a hibajavítást tartalmazó, 18.1.1-es verziószámú meghajtó.

A szoftver nem csak a DirectX 9-es játékok problémáira nyújt megoldást, hanem többek közt videolejátszással, FreeSync-kel, Radeon Overlay-jel, és játékokban látható grafikai hibákkal (PlayerUnknown's Battlegrounds, StarCraft 2) kapcsolatos gondokat is orvosol.

A friss kiadás a Radeon Software beállítóprogramon keresztül telepíthető a legegyszerűbben, de persze az AMD webhelyéről is letölthető a telepítőkészlete.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!