Állcsattintó a neves elemző iPhone-pletykája

apple iphone x ios
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Ming-Chi Kuo szerint az év közepén leállhat az iPhone X gyártása.
Vágólapra másolva!

Szinte minden egyes napra jut egy Apple termékekkel kapcsolatos fura pletyka, a többségükkel viszont nem foglalkozunk, hiszen teljesen megbízhatatlan forrásokból származnak. A mostani spekulációkkal sem törődnénk, már amennyiben nem a KGI vezető elemzőjétől jöttek volna; Ming-Chi Kuo az évek során különösen tájékozottnak bizonyult az Apple terveivel kapcsolatban, és remek következtetéseket vont le hozzá beérkezett információkból.

Apple iPhone X Forrás: Apple

Kuo legújabb érdekes előrejelzése, hogy az Apple várhatóan már az idei év közepén befejezheti az iPhone X csúcsmobil gyártását.

Az elemző szerint ennek elsősorban az az oka, hogy nem fogy elég jól a telefon, az idei első negyedévben „csak" 18 millió darabot sikerülhet belőle értékesíteni. Összehasonlítási alapul többi neves elemzőcég 20-30 millióra tippeli a kérdéses időszakban a fogyasztókhoz kerülő készülékek számát. Ami szintén meglepő, hogy Kuo az idei második negyedévre már csak 13 milliós eladással számol.

Amennyiben Kuo értesülései és következtetései megfelelőnek bizonyulnak, akkor az idei évben az Apple véglegesen kivezetheti a piacról a jelenlegi iPhone X / iPhone 8 / iPhone 8 Plus triót.

A helyettük érkező három mobil mindegyike az iPhone X formatervére épülhet, azaz minimális kijelzőkávával rendelkezhetnek. A legkisebb modellbe 5,8 hüvelykes IPS megjelenítő kerülhet, míg a másik két modell 6,1 és 6,5 hüvelykes OLED panelekkel büszkélkedhet. Az nem világos, hogy vajon mindhárom megkaphatja-e a Face ID biometrikus azonosítórendszert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!