Videó: így robban fel egy megharapott mobilakku

apple iphone kína akkumulátor robbanás harapás
Vágólapra másolva!
Egy elektronikai üzlet biztonsági kamerája rögzítette a szokatlan incidenst.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel sosem tudjuk meg, hogy nagyon hülye, vagy nagyon okos volt-e ez a vásárló, bár mi az előbbit valószínűsítjük. A Taiwan News beszámolója alapján (via The Verge) egy kínai férfi még január 19-én betért egy elektronikai kereskedésbe, hogy kicseréltesse az Apple iPhone mobiljában lévő akkumulátort.

Forrás: Youtube

Ismeretlen oknál fogva a vásárlónak nem tetszett a csereakku, így minőség-ellenőrzési célból a lehető legnagyobb természetességgel

ráharapott.

Nem minden arany, ami fénylik, ugye. A harapás következtében az akku zárlatossá vált, és látványos tűzijáték közepette felrobbant, ezzel jól ráhozva a frászt a közelben lévő szervizesekre és vásárlókra. Szerencsére senki sem sérült meg az incidens során, pedig a harapdálós vásárlónak nagyon közel robbant az arcához az akku.

Nem tudni, hogy a vásárlónak jogosan volt-e gyanús a pótakku minősége (a nem hivatalos kínai szervizekben nem lehet elég elővigyázatosnak lenni), vagy csak úgy hobbiból harapdál szokatlan dolgokat.

A tanulság az, hogy semmilyen körülmények között sem szabad akkukat harapdálni, legyenek azok drága gyáriak vagy olcsó hamisítványok. Nem mindenkinek lesz akkora szerencsére, hogy súlyos és maradandó sérülések nélkül megússza az akciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!