Régóta várt újításokat kapott az androidos Chrome

2018.01.25. 08:06

Blokkolni próbálja a fülnyitogatást és a kéretlen átirányításokat.

Elkészült az androidos Google Chrome 64, bár sajnos a mobilozók többségénél csak a következő nagyjából két hét során válik majd elérhetővé, szokás szerint a Play Áruházon keresztül lesz telepíthető. Ez most különösen bosszantó, ugyanis a böngésző új kiadása nagyon régóta kért és várt, tényleg hasznos újításokat hozott.

Sundar PichaiForrás: AFP/Kimihiro Hoshino

Talán a legfontosabb újdonság, hogy a hatékonyabb lett a felugró ablakok blokkolása, így a webhelyek remélhetően már egyáltalán nem lesznek képesek jóváhagyás nélkül böngészőfüleket nyitogatni. Ehhez kapcsolódik, hogy a rosszindulatú átirányításoknak is megpróbál véget vetni a Google, azaz nem hagyná, hogy például egy rosszindulatú reklámba ágyazott kód más weblapot töltsön be az éppen megtekintett helyett.

Végül nagyon hasznos még, hogy a Chrome 64 már képes a webhelyszintű némításra, eddig csak egyéni fülek szintjén nyílt lehetőség a zajos lapok elhallgattatására. Innentől kezdve, ha egyszer beállítjuk, hogy egy adott webhely ne adhasson ki hangokat, akkor tényleg csak külön felhatalmazás után zajonghat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!