Régóta várt újításokat kapott az androidos Chrome

google chrome
Sundar Pichai
Vágólapra másolva!
Blokkolni próbálja a fülnyitogatást és a kéretlen átirányításokat.
Vágólapra másolva!

Elkészült az androidos Google Chrome 64, bár sajnos a mobilozók többségénél csak a következő nagyjából két hét során válik majd elérhetővé, szokás szerint a Play Áruházon keresztül lesz telepíthető. Ez most különösen bosszantó, ugyanis a böngésző új kiadása nagyon régóta kért és várt, tényleg hasznos újításokat hozott.

Sundar Pichai Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino

Talán a legfontosabb újdonság, hogy a hatékonyabb lett a felugró ablakok blokkolása, így a webhelyek remélhetően már egyáltalán nem lesznek képesek jóváhagyás nélkül böngészőfüleket nyitogatni. Ehhez kapcsolódik, hogy a rosszindulatú átirányításoknak is megpróbál véget vetni a Google, azaz nem hagyná, hogy például egy rosszindulatú reklámba ágyazott kód más weblapot töltsön be az éppen megtekintett helyett.

Végül nagyon hasznos még, hogy a Chrome 64 már képes a webhelyszintű némításra, eddig csak egyéni fülek szintjén nyílt lehetőség a zajos lapok elhallgattatására. Innentől kezdve, ha egyszer beállítjuk, hogy egy adott webhely ne adhasson ki hangokat, akkor tényleg csak külön felhatalmazás után zajonghat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!