Kitették a Telegramot az App Store-ból

pavel durov orosz milliárdos
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 21: Pavel Durov, CEO and co-founder of Telegram speaks onstage during day one of TechCrunch Disrupt SF 2015 at Pier 70 on September 21, 2015 in San Francisco, California. Steve Jennings/Getty Images for TechCrunch/AFP
Vágólapra másolva!
Az Apple szerint szabálysértő tartalmak jelennek meg benne.
Vágólapra másolva!

A világszerte ismert és népszerű mobilalkalmazásokat a lehető legritkábban szokták vegzálni az Apple App Store munkatársai. A kivétel persze erősíti a szabályt, így most törölték a Telegram titkosított csevegőszolgáltatás kliensét a programboltból.

Pavel Durov Forrás: AFP/2015 Getty Images/Steve Jennings

Pavel Durov, a Telegram társalapítója és ügyvezető igazgatója szerint az Apple munkatársai azt kifogásolták, hogy a fejlesztői szerződés által tiltott típusú tartalmak érhetőek el az alkalmazáson keresztül.

Valószínűleg a közösségépítésre is használható, csoportos csevegőszobák állhatnak a háttérben, ezekben például pornográf vagy erőszakos tartalmak is feltűnhetnek.

A Telegram már dolgozik valamiféle megoldáson, hogy újból elérhetővé válhasson az alkalmazás.

Az elmúlt időszakban nem a Telegram eltávolítása az első váratlan döntés az App Store revizorai részéről: úgy két hete azért nem engedték be a netsemlegesség megsértésének detektálására kitalált Wehe appot az áruházba, mert „az alkalmazás semmiféle előnnyel sem szolgált a felhasználók számára". Az ügyet persze felkapta a média, mire az Apple villámgyorsan meggondolta magát, és mégis rábólintott a Wehe kiadására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!