Menő mobilokat kapnak a New York-i rendőrök

apple iphone 7 ios teszt bemutató plus 3d touch force touch taptic
Hopp, alul már nincs 3,5 milliméteres jack kimenet
Vágólapra másolva!
Összesen 36 ezer régi Lumia leváltására kényszerült az NYPD.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen helyzetbe került tavaly augusztusban a New York-i rendőr-főkapitányság, miután kénytelen volt nyilvánosan bevallani, hogy a nagyon közeli jövőben kénytelen lesz lecserélni a rendőröknek osztogatott Lumia szolgálati okostelefonokat. A Microsoft magára hagyta a rajtuk futó Windows Phone rendszert, ráadásul a tönkrement eszközök helyett sem lehet már cserekészülékeket szerezni.

Apple iPhone 7 Forrás: Origo

A rendőrök nem csak telefonálásra használják a szolgálati telefonokat, a 160 millió dolláros közbeszerzési projekt során olyan egyedi alkalmazások is kifejlesztésre kerültek, amelyek specifikusan a rendőrök adminisztratív jellegű munkáit, és persze a kommunikációját hivatottak megkönnyíteni.

A rendőröknek kiosztogatott 36 ezer darab Lumia kidobásával ezek is mehettek a kukába, újra kellett írni a szoftvereket.

A New York Daily News (via 9to5Mac) szerint december végén megkezdődött a telefonok lecserélésére, ráadásul nem is akármilyen modellekre: a rendőrök szabadon választhatnak

az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus között.

Most már naponta 600 darab mobilt cserél le az NYPD, elsőként a Staten Islanden dolgozók kapták meg az új eszközöket, jelenleg a manhattaniek állhatnak sorba értük, hamarosan pedig a Brooklynban és Queens-ben járőrözők kerülnek sorra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!