Veszélyes a dolgozókra az Apple űrhajója

2018.02.17. 10:05

Még szokniuk kell a végtelenül futurisztikus környezetet.

A tavalyi év végén megkezdődött az Apple csillaghajós főhadiszállásába való beköltözés, az épületben idővel körülbelül 13 ezren dolgoznak majd. A körülbelül 5 milliárd dollárból (olyan 1253 milliárd forintból) épült Apple Park egy igazi építészeti remekmű, a nagyobb belső tereket, továbbá a terekben kialakított „irodákat" rengeteg helyen üvegfalak választják el egymástól.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Justin Sullivan

A Bloomberg beszámolója alapján a dolgozóknak erősen szokniuk kell még a csillaghajót, ugyanis a mobiljaikat nyomogató munkatársak séta közben rendszeresen

lefejelik az üvegfalakat.

Már több alkalommal mentőt kellett hívni a munkahelyi balesetek elszenvedőihez, bár kórházba szerencsére senki sem került. Egyes munkatársak Post-it matricák felragasztgatásával próbálták kezelni a problémát, de a főnökök leszedették azokat, mivel rontották az irodák esztétikáját.

Forrás: Foster + Partners/Apple

Ettől függetlenül az Apple kénytelen lesz megoldást találni a problémára, a kaliforniai törvények ugyanis konkrétan előírják, hogy az efféle balesetek elkerülése végett a munkáltatóknak vagy egyértelmű jelölésekkel kell ellátniuk az üvegfalaikat, vagy kordonszerűségekkel le kell választaniuk azokat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!