Hangfalokosító kütyü a Bang & Olufsentől

2018.02.19. 08:06

Némi barkácsolással bármely buta hangszóró felokosítható.

Igazi csemegével rukkolt elő a prémium kategóriás hangtechnikai megoldásairól ismert Bang & Olufsen az audiofilek számára: a HiFiBerry segítségével készített egy kütyüt, amellyel bármely „buta" hangszóró felokosítható, a segítségével Bluetooth vagy WiFi adatkapcsolatokon keresztül zenét lehet streamelni rájuk. A cég szerint azért van szükség a termékre, mert rengeteg kiváló hangzású hangfal van az audiofileknél, és kár volna, ha a változó zenehallgatási szokások miatt kihasználatlanná válnának.

Bang & Olufsen Beocreate 4 Channel AmplifierForrás: Bang & Olufsen

Nevéből sejthetően a Beocreate 4 Channel Amplifier alapvetően egy négycsatornás erősítő, 2×30W és 2×60W teljesítmény leadására képes, külső áramadaptert használ a működéséhez. A HifiBerry szerint kettő-kettő 4 és 8 ohm ellenállású hangszóró meghajtására képes, akár 192 kHz-es mintavételi rátával. A hangszórók kábeleit csavarozós befogatási módszerrel kell csatlakoztatni a kütyühöz, nincs szükség forrasztgatásra.

Sajnos a bruttó 159 euróba, azaz bő 49 ezer forintba kerülő Beocreate 4 Channel Amplifier nem rendelkezik vezeték nélküli kommunikációs képességgel, ehhez pluszban

rá kell dugni egy Raspberry Pi miniszámítógépet,

az A+/B+/2/3/ZERO modellek támogatottak.

Ez külön tételt jelent, a legolcsóbb A+ modell hazánkban olyan 8500 forintba kerül. Külön áramforrás nem kell a Raspberrynek, az erősítő NYÁK-járól kapja az energiát.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!