Titkolt fejlesztést kapott a mobilos Chrome

2018.02.20. 10:05

Leszámol a webes linkekhez csapott követési adatokkal a böngésző.

A Google Chrome 64 most már jó ideje elérhető az összes androidos eszközre, ám az egyik talán legérdekesebb újítására csak most derült fény: elkezdte automatikusan törölni a megosztani kívánt internetes linkekből a működésükhöz szükségtelen részeket. A lenti amazonos példán jól látható a szokásos és a kitisztított linkek közti különbség.

Kitakarítja a linkekből a felesleget a Google Chrome 64Forrás: Android Police

A trükk csak akkor működik, ha a linket a Chrome menüjében lévő „Megosztás..." menün keresztül másoljuk ki a Vágólapra, vagy küldjük át egy másik alkalmazásba. A törölt részek az esetek többségében nem szükségesek a linkek működéséhez, valójában a webhelyek statisztikai rendszerei használják azokat a forgalom követésére.

Hivatalos magyarázatot sajnos nem kaptunk arról, hogy a Chrome miért kezdte el rövidíteni a linkeket, de feltehetően nem csak esztétikai megfontolás áll a háttérben.

Esetenként előfordulhat, hogy linkcsupaszítás problémát okoz, például nem töltődik be miatta a webhely megfelelő aloldala. Ilyen esetben a linket közvetlenül a böngésző címsorából érdemes kimásolni a Vágólapra.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!