Simán hackelhető az olcsó babamonitor

MiSafes Mi-Cam biztonsági kamera
Bárki megtekintheti a MiSafes Mi-Cam képét az interneten keresztül
Vágólapra másolva!
Világszerte olyan 52 ezer darabot használnak belőle aktívan.
Vágólapra másolva!

Feltehetően rengeteg babára és kisgyerekre vigyázni próbáló szülő fejében megfordult már, hogy hasznos lehetne egy babamonitor vásárlása. A kütyü segítségével nem kellene mindig személyesen ránézni az alvó kicsire, hanem egy mobilos appon keresztül, élő videón is látható volna mondjuk a szomszéd szobából vagy a konyhából. A rossz hír az, hogy továbbra is közel lehetetlen olyan modellt ajánlani, ami bizonyítottan biztonságosan használható.

Bárki megtekintheti a MiSafes Mi-Cam képét az interneten keresztül Forrás: Mi-Cam

A SEC Consulting jóvoltából most egy újabb kerülendő modellt sikerült nevesíteni, bár szerencsére ezt a specifikus terméket már elég nehéz újonnan beszerezni. A kínai MiSafes által gyártott Mi-Cam egy általános célú kis biztonsági kamera, ám a vállalat valamiért specifikusan babamonitorként reklámozta. Felcsatlakoztatható az internetre, utána pedig mobilon lehet nézni a képét.

Sajnos a termék számos biztonsági hiányossággal és sebezhetőséggel rendelkezik, a kutatók egész pontosan hat sérülékenységet azonosítottak benne. Ezek együtt lehetővé teszik az illetéktelen felek számára, hogy rácsatlakozzanak a kamerára, azaz simán nézhetik a közvetített képét.

Némi internetes kutakodás alapján úgy tűnik, hogy világszerte jelenleg olyan 52 ezer Mi-Cam van aktív használatban.

A biztonsági cég a MiSafes mellett a számítógépes sérülékenységek számontartásával foglalkozó kínai „hivatalt" (CNCERT) is felkereste a sérülékenységek miatt, azonban

semelyik fél sem méltatta válaszra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!