Világszerte olyan 52 ezer darabot használnak belőle aktívan.

Feltehetően rengeteg babára és kisgyerekre vigyázni próbáló szülő fejében megfordult már, hogy hasznos lehetne egy babamonitor vásárlása. A kütyü segítségével nem kellene mindig személyesen ránézni az alvó kicsire, hanem egy mobilos appon keresztül, élő videón is látható volna mondjuk a szomszéd szobából vagy a konyhából. A rossz hír az, hogy továbbra is közel lehetetlen olyan modellt ajánlani, ami bizonyítottan biztonságosan használható.

Bárki megtekintheti a MiSafes Mi-Cam képét az interneten keresztülForrás: Mi-Cam

A SEC Consulting jóvoltából most egy újabb kerülendő modellt sikerült nevesíteni, bár szerencsére ezt a specifikus terméket már elég nehéz újonnan beszerezni. A kínai MiSafes által gyártott Mi-Cam egy általános célú kis biztonsági kamera, ám a vállalat valamiért specifikusan babamonitorként reklámozta. Felcsatlakoztatható az internetre, utána pedig mobilon lehet nézni a képét.

Sajnos a termék számos biztonsági hiányossággal és sebezhetőséggel rendelkezik, a kutatók egész pontosan hat sérülékenységet azonosítottak benne. Ezek együtt lehetővé teszik az illetéktelen felek számára, hogy rácsatlakozzanak a kamerára, azaz simán nézhetik a közvetített képét.

Némi internetes kutakodás alapján úgy tűnik, hogy világszerte jelenleg olyan 52 ezer Mi-Cam van aktív használatban.

A biztonsági cég a MiSafes mellett a számítógépes sérülékenységek számontartásával foglalkozó kínai „hivatalt" (CNCERT) is felkereste a sérülékenységek miatt, azonban

semelyik fél sem méltatta válaszra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!