A közösségi médiát perli a párizsi terrortámadás egyik szemtanúja

terrortámadásmerénylet párizs graffiti terror terrormerénylet terrortámadás
TOPSHOTS A woman walks past a shuttered shop with graffiti that reads "Paris we Love you" in central east Paris, on November 15, 2015, two days after attacks across the city. Islamic State jihadists claimed a series of coordinated attacks by gunmen and suicide bombers in Paris that killed at least 128 people in scenes of carnage at a concert hall, restaurants and the national stadium. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Párizs szeretünk áll a falfestményen amely a terrortámadás utáni napon került Párizs egyik kapujára
Vágólapra másolva!
A Twittert, a Facebookot és a Google-t is beperelte az a chicagói nő, aki szerint ezek az oldalak hozzájárultak az Iszlám Állam megerősödéséhez.
Vágólapra másolva!

Mandy Palmucci a 2015-ös párizsiterrortámadás egyik helyszínén, egy kávézóban szemtanúja volt több mint tucatnyi ember lemészárlásnak, ami érzelmileg megviselte. A merényletnek összesen 130 áldozata volt.

A Chicago Sun-Times szerint Palmucci a múlt héten Chicagóban indította a szövetségi pert.

"Párizs, szeretünk" áll a falfestményen, amely a terrortámadás utáni napon került az egyik kapura Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Twitter és a Google nem reagált az újság megkeresésére. A Facebook azt nyilatkozata, hogy felületein

nincs hely olyan tartalomnak, amely támogatja a terrorizmust,

sem olyan embereknek, akiknek közük van a terrorizmushoz.

A gyakorlat azt mutatja, hogy az ilyen pereket elutasítják, mivel a törvények az online szolgáltatókat védik, és a tartalmakért a felelősség a felhasználókat terheli.