Búcsúzik az XP és Vista duótól az iTunes

bill gates windows xp oprendszer
Microsoft chairman and chief software architect Bill Gates addresses the media about Windows XP, previously code-named "Whistler", the new Windows program for home and work at a news conference 13 February 2001 in Seattle. Windows XP, which features a new visual design and several new personal computing experiences, is scheduled to be available in the second half of 2001. AFP PHOTO/Jeff CHRISTENSEN
Vágólapra másolva!
Ezenfelül az első generációs Apple TV is papírnehezékké válik.
Vágólapra másolva!

Kevés minden tart örökké, a számítógépes szoftverekre és hardverekre pedig különösen nem jellemző ez a tulajdonság. Az Apple csendben bejelentette, hogy 2018. május 25-től az iTunes nem lesz többé kompatibilis a Windows XP és Windows Vista operációs rendszerekkel, továbbá az első generációs Apple TV-vel sem lehet majd elérni a digitális tartalomáruházat.

Forrás: AFP/Jeff Christensen

A bejelentés valószínűleg keveseket ért sokként: a régi Windowsokat már jó ideje maga a Microsoft sem támogatja, és a 2007-ben piacra dobott Apple TV is őskövületnek mondható.

A tájékoztatás szerint nagyon konkrétan azért most szűnik meg a támogatás, mert az Apple biztonsági fejlesztéseket kíván végrehajtani az iTunesban.

Lesz némi eltérés abban, hogy pontosan mi történik a támogatás megszűnése után. A régi Windowsokat futtató számítógépekre május végétől nem érkezik több iTunes-frissítés, az ügyfelek nem lesznek képesek többé tartalmakat vásárolni, és a korábban már megvett tartalmakat sem tudják majd újból letölteni.

Viszont a támogatás megszűnéséig megvett és letöltött tartalmakat továbbra is képesek lesznek lejátszani.

Az Apple TV esetében május 25-től teljes leállásra kell számítani, egy az egyben üzemképtelenné válik rajta az iTunes.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!