Elérhető a Nokia 3-ra az Android Oreo bétája

nokia 3 android okostelefon
Nokia 3 (2017)
Vágólapra másolva!
Bármely kalandor telepítheti nyilvános előzetest.
Vágólapra másolva!

Az androidos mobilgyártók már a kezdetek óta az operációs rendszer testre szabásával próbálják megkülönböztetni a termékeit a riválisok eszközeitől, ám a HMD Global teljesen más úton indult el, a tavaly és idén bemutatott Nokia okostelefonjainak különlegességét pont a szinte módosítatlan Android jelenti. A csupasz Android két óriási előnyt is kínál a fogyasztók számára: egyrészt nem foglal helyet a telefonjaik háttértárán rengeteg szükségtelen és eltávolíthatatlan alkalmazás, másrészt pedig masszívan gyorsabban elkészülhetnek a mobiljaikra a nagy szoftverfrissítések.

Nokia 3 (2017) Forrás: HMD Global

A HMD termékfelelőse most büszkén közölte, hogy nyílt béta fázisba lépett a nagy sikerű Nokia 3 első gigantikus szoftverfrissítése, az érdeklődő buherátorok a Nokia Beta Labs webhelyen kérhetik a szoftver kiküldését a telefonjaikra. Ehhez csak be kell jelentkezniük a linkelt webhelyen, meg kell adniuk a mobiljuk IMEI-jét és a mobilszolgáltatójuk nevét, majd ha minden jól megy, akkor rövidesen kijelzi majd a készülékük a frissítést.

A szigorúan csak saját felelősségre telepíthető béta szoftver alapját az Android 8.0 képezi, a most terjeszteni kezdett előzetes verzióban már benne vannak a rendszerhez kiadott februári hibajavítások. A frissítés fontosabb újdonságai közül kiemelendő a kép-a-képben funkció, az appok ikonjain megjelenő értesítési pöttyök, a jelszavak automatikus kitöltése, továbbá a rövidebb rendszerbetöltési idő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!