Félokos a Doro időseknek szánt mobilja

doro 7060 alapmobil kaios
Doro 7060
Vágólapra másolva!
Ugyanaz a rendszer fut rajta, mint a Nokia új banánján.
Vágólapra másolva!

Az idősebbek többsége kifejezetten fél az alapmobilokat mostanra szinte teljesen kiszorított okostelefonoktól, hiszen általában nem kapnak elég segítséget a kezelésük elsajátításához. Számukra az alapmobilok lehetnek inkább jó választások, azonban ezek esetében is fennáll a nehéz kezelhetőség problémája, részben mivel nagyon kicsivé váltak a nyomógombjaik.

Doro 7060 Forrás: PCMag

Az elmúlt években a svéd Doro nagy névre tett szert a kifejezetten időseknek szánt mobiljaival, a termékek szoftveresen és hardveresen is a nagyon könnyű használatra lettek optimalizálva.

A vállalat a Mobil Világkongresszuson előállt az első félokosnak mondható telefonjával, a Doro 7060 nagy érdekességét az új Nokia 8110 banánmobilon is futó KaiOS szoftver használata jelenti.

Az operációs rendszer a Firefox OS kódbázisára épül, és kifejezetten alapmobilokra tervezték. Ennek megfelelően az efféle telefonokon megszokott funkciókat és kezelőfelületet kínálja, azonban a beépített áruházán keresztül további programokkal és játékokkal bővíthető, például

a Google Térképek és a Facebook is elérhető vele.

Az említett banánmobilhoz hasonlóan a Doro 7060 is képes felcsatlakozni a 4G/LTE mobilhálózatokra, így például a tulajdonosa készíthet egy fotót a 3 megapixeles kamerájával, és rögtön kiposztolhatja a Facebookra. Két kijelzővel rendelkezik, a ház külsején lévő 1,44 hüvelykes monokróm, míg a fő 2,8 hüvelykes kijelző már színes. A külső kijelző például az idő gyors megtekintésére és a hívó fél azonosítására használható, ez a kagylómobilok egyik legjobb kényelmi extrája.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül majd piacra a Doro 7060.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!