Pokoli nagy akku került az Energizer mobiljába

2018.02.28. 08:07

Laptopokba szoktak ilyen kapacitású telepeket tenni a gyártók.

Nemrégiben meglepődve tapasztaltuk, hogy egy ideje már Energizer márkajelzésű okostelefonok is léteznek, ezek a termékek a szokásosnál jóval hosszabb akkus üzemidővel próbálják a pénztárcájuk kinyitására bírni a vásárlókat.

Energizer Power Max P16K ProForrás: GSMArena

A készülékek mögött álló Avenir Telecom úgy döntött, hogy ideje extrém szintre emelni az elképzelést, a Mobil Világkongresszuson lévő standjánál megtekinthető Power Max P16K Pro telefonba ugyanis

16 ezer milliamperes telep került.

Ilyen kapacitású akkukat a laptopokba szokás tenni, a cég szerint akár egy hétig is bírhatja egy töltéssel a telefon. Összehasonlítási alapul a Samsung Galaxy S9-ben 3000, míg a Nokia 8 Siroccóban 3260 milliamperes akku található.

A gigantikus kapacitású akku negatívuma, hogy némi túlzással féltégla méretű és súlyú a készülék: olyan másfél centiméter vastag, a 350 grammos súlyának köszönhetően pedig pusztító taslik osztogatására is alkalmas.

Az akkun túl akad még egy nagy érdekesség: nem csak a mobil hátlapjára, de az előlapjára is dupla kamerás képalkotó rendszer került. A hátlapi szenzorok elvileg 16 és 13 megapixelesek, míg az előlapon találhatóak 5 és 13 MP-esek.

Sajnos a tulajdonságainak részletezésébe nem ment bele az Energizer, de azért kaptunk pár információt a mobilról: 6 hüvelykes és 2160×1080 pixeles érintőkijelző, 6 GB RAM, 128 GB háttértár, ujjlenyomat-olvasó, MediaTek Helio P23 lapkakészlet, Android 8.0 rendszer.

Az Energizer Power Max P16K Pro egyelőre prototípus fázisban van, így nem világos, hogy mikor és mennyiért kerül majd piacra.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!