Pokoli nagy akku került az Energizer mobiljába

energizer power max p16k pro okostelefon android
Energizer Power Max P16K Pro
Vágólapra másolva!
Laptopokba szoktak ilyen kapacitású telepeket tenni a gyártók.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben meglepődve tapasztaltuk, hogy egy ideje már Energizer márkajelzésű okostelefonok is léteznek, ezek a termékek a szokásosnál jóval hosszabb akkus üzemidővel próbálják a pénztárcájuk kinyitására bírni a vásárlókat.

Energizer Power Max P16K Pro Forrás: GSMArena

A készülékek mögött álló Avenir Telecom úgy döntött, hogy ideje extrém szintre emelni az elképzelést, a Mobil Világkongresszuson lévő standjánál megtekinthető Power Max P16K Pro telefonba ugyanis

16 ezer milliamperes telep került.

Ilyen kapacitású akkukat a laptopokba szokás tenni, a cég szerint akár egy hétig is bírhatja egy töltéssel a telefon. Összehasonlítási alapul a Samsung Galaxy S9-ben 3000, míg a Nokia 8 Siroccóban 3260 milliamperes akku található.

A gigantikus kapacitású akku negatívuma, hogy némi túlzással féltégla méretű és súlyú a készülék: olyan másfél centiméter vastag, a 350 grammos súlyának köszönhetően pedig pusztító taslik osztogatására is alkalmas.

Az akkun túl akad még egy nagy érdekesség: nem csak a mobil hátlapjára, de az előlapjára is dupla kamerás képalkotó rendszer került. A hátlapi szenzorok elvileg 16 és 13 megapixelesek, míg az előlapon találhatóak 5 és 13 MP-esek.

Sajnos a tulajdonságainak részletezésébe nem ment bele az Energizer, de azért kaptunk pár információt a mobilról: 6 hüvelykes és 2160×1080 pixeles érintőkijelző, 6 GB RAM, 128 GB háttértár, ujjlenyomat-olvasó, MediaTek Helio P23 lapkakészlet, Android 8.0 rendszer.

Az Energizer Power Max P16K Pro egyelőre prototípus fázisban van, így nem világos, hogy mikor és mennyiért kerül majd piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!