Egész nap a 911-et hívogatja az Apple javítóközpontja

Okos eszközök futáshoz
NEW YORK, NY - OCTOBER 28: A customer tries out an Apple Watch Nike+ at an Apple Store in the SoHo neighborhood of Manhattan, October 28, 2016 in New York City. Friday marks the release of the Apple Watch Nike+, a sports-focused smartwatch with a retail price starting at $369. Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Október óta bő 1600 hívás futott be Elk Grove rendőrségére.
Vágólapra másolva!

Az elektronikai eszközöket javító műhelyekkel ritkán szokott meggyűlni a rendőrségek baja. A szabályt erősítő kivételt a Kalifornia államban lévő Elk Grove városának Apple szervizközpontja jelenti: tavaly október óta a létesítmény naponta átlagosan hússzor hívja fel a segélyhívót, mostanra 1600 felett jár a befutott segélyhívások száma.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

Sejthetően nem telefonbetyárkodásról van szó. A szerviz többek közt az Apple Watch javításával, továbbá a használt okosórák újbóli értékesítésre való előkészítésével foglalkozik, a kütyükön dolgozó technikusok hívogatják véletlenül a 911-et.

A segélyhívó munkatársai időnként azt is hallják, ahogy a háttérben beszélgetnek a technikusok.

A probléma nem véletlenül tavaly októberben kezdődött, az Apple ebben az időszakban adta ki az iOS és a WatchOS új változatait, ezekkel minden eddiginél könnyebbé vált a segélyhívások indítása. Az Apple Watch esetében a segélyhívás indításához csak nyomva kell tartani pár másodpercig az oldalsó gombot,

a miniatűr eszközök szerelésekor ilyesmi könnyen előfordulhat.

Természetesen a rendőrség tájékoztatta a problémáról az Apple-t, amely ígéretet is tett a megoldására, azonban a szervizközpontból véletlenül érkező segélyhívások száma egyelőre nem mutat csökkenő tendenciát. Egy-egy hívás még nem a világ vége, azonban a napi húsz már problémát jelent, valódi vészhelyzetekben lévő emberek kerülhetnek miattuk a telefonközpont várólistájára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!