Napokra lehetünk az új Android bemutatásától

Nokia 5
Az Android és a Nokia felirat nagyon jól mutat együtt.
Vágólapra másolva!
Időközben kiderült, hogy jobb gyári hívásblokkoló kerülhet a rendszerbe.
Vágólapra másolva!

Egészen eddig arra számítottunk, hogy az Android következő főverziója a májusi Google I/O 2018 fejlesztői konferencián mutatkozhat majd be, azonban a mindig jól értesült Evan Blass szerint a rendszer első nyilvános előzetes változatát valójában már napokon belül, március közepén elérhetővé teheti a Google. Ez persze nem jelenti azt, hogy az első előzetesben elérhető lesz az Android 9.0 összes újdonsága, sőt: a keresőcég akár még hónapokig is titkolhatja az újításainak egy részét.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Mindenképp érdekes fejleményről van szó, hiszen az eddigi pletykák alapján a Google többek közt jelentős ráncfelvarrást végzett az operációs rendszer felületén, az Android megjelenése utoljára 5.0-s kiadásban változott jelentős mértékben.

Ezenfelül a további érdekesebb híresztelések szerint az Android 9.0 hivatalosan is támogatni fogja a nem szabályos négyszög alakú megjelenítővel rendelkező mobilokat, a több kijelzős eszközöket, és nem engedi majd hozzáférni a háttérben futó alkalmazásokat a mikrofonhoz és a kamerához.

Újdonság, hogy a Sony egyik programozójának köszönhetően hatékonyabbá válhat a rendszer hívásblokkolása. Az Android Open Source Project kódbázisába beküldött fejlesztéseinek köszönhetően aktiválhatóvá válhat a rejtett számokról, a telefonkönyvben nem szereplő számokról, továbbá a nyilvános telefonokról indított hívások automatikus elutasítása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!