Crackelni sem kellett a Final Fantasy XV-öt

Final Fantasy XV Windows Edition PC játék
Final Fantasy XV Windows Edition
Vágólapra másolva!
Teljesen abszurd módon lőtte magát lábon a Square Enix.
Vágólapra másolva!

Nagy nap a mai a Final Fantasy játéksorozat csak számítógépeken játszó rajongói számára, ugyanis késő délután elérhetővé válik a Final Fantasy XV Windows Edition. A kiadó Square Enix a múlt héten még egy demót is kiadott belőle, a Steamről ingyen letölthető próbaverzióban a játék első három fejezetét játszhatják végig az érdeklődők. Mindeközben az előrendelők zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a Steamen, az Originen, továbbá uPlayen is előtölthetővé váltak az adatállományai.

Final Fantasy XV Windows Edition Forrás: Square Enix

A demó nem csak tartalmilag különbözik a teljes verziótól: az indítóállományában semmiféle másolásvédelem sincs, míg a teljes verziót a híres-hírhedt Denuvo fogja védeni a feltöréstől. Teljesen hiába, a kalózok ugyanis már napok óta képesek játszani a teljes játékkal, köszönhetően a Square Enix megdöbbentő hibájának, továbbá az Origin működési sajátosságának.

Mint kiderült, az előtöltés során az Origin az indítófájl kivételével a játékok összes adatállományát letölti, ráadásul semmiféle módon nem titkosítja a fájlokat, vagy legalább egy részüket.

Ez még hagyján volna, de a Final Fantasy XV demójának az indítóállományával minden további nélkül játszhatónak bizonyult a teljes játék.

Crackelni sem kellett semmit: a 3DM crackelőcsoport bemásolta az Originről letöltött játékfájlok mappájába a demó indítóállományát, és voilà. Nem emlékszünk olyan esetre a videojátékok történetében, mikor hasonló körülmények között vált volna a kalózok martalékává egy kiadás előtt álló termék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!