Prémium fejhallgatón dolgozhat az Apple

2018.03.06. 14:06

Már jó ideje folyik a munka, de még nem garantált a termék megjelenése.

Elképzelhető, hogy idén újabb piacot próbál majd meghódítani az Apple, a Bloomberg forrásai szerint a cég már bő egy éve dolgozik az első saját fejhallgatóján. A fülkagylókat körülölelő kialakítású (over-ear) modellel a prémium hangzásra vágyó közönséget célozza a vállalat, de nem specifikusan audiofil megoldással kíván előállni, a spekulációk szerint talán a 300-350 dolláros árkategóriában próbálhat vele érvényesülni.

Forrás: AFP/Andrew Burton

A beszámolók alapján a fejhallgató aktív zajszűrést kaphat, és az AirPods fülhallgatókhoz hasonlóan vezeték nélkül kommunikálhat. A termék fejlesztése állítólag nem megy simán, már több jelentős újratervezésen is átment a fejhallgató, és nincs kizárva még néhány jelentős dizájnváltoztatás. Ezenfelül az egyik forrás szerint továbbra is elképzelhető, hogy a főnökség elkaszálja a terméket:

igazából nincs kőbe vésve, hogy muszáj piacra kerülnie.

A saját tervezésű, ráadásul magas árfekvésű fejhallgató furcsa helyzetbe hozza az Apple-t, hiszen 2014-ben három milliárd dollárért vásárolta fel a Beatset, a leánycég egyes termékeinek közvetlen konkurenciát jelentene a saját márkás fejhallgató.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!