[Frissítve] Papírnehezékké váltak az Oculus Rift headsetek

oculus rift virtualis valosag szemuveg
Vágólapra másolva!
Csak a szoftverük frissítésével kelthetőek majd újból életre.
Vágólapra másolva!

Szuper hírt kapott néhány napja a Facebook tulajdonában lévő Oculus, a Steam hardveres statisztikái alapján februárban többen használták a Rift headsetét, mint a rivális HTC Vive-ot. Ilyen még nem történt, a Rift valószínűleg az óriási karácsonyi leárazások miatt volt képes szignifikáns mértékben növelni a piaci részesedését.

Forrás: Oculus

Sajnálatos módon az Oculus Rift működésével a mai napon nem lehetnek elégedettek a régi és az új ügyfelek: globálisan egyetlen headset sem használható, a kezelőszoftverük csak egy aránylag semmitmondó hibaüzenetet jelenít meg az elindításakor.

Szerencsére gyorsan sikerült fényt deríteni a hiba okára: lejárt a Rift meghajtószoftverében lévő egyik fájl digitális aláírása, úgyhogy a Windows nem hajlandó futtatni azt. A probléma csak a fájl digitális aláírásának lecserélésével orvosolható.

Egyelőre nem világos, hogy az Oculus körülbelül mikorra lesz képes abszolválni a feladatot, hírünk írásakor még odáig sem jutott el a cég, hogy reagáljon valamit a felhasználói a panaszokra. A felhasználóknak frissíteniük kell majd az Rift kezelőszoftverét, amint a cég kiadja belőle az új változatot.

Frissítés: megjöttek a hibát orvosló javítások, a részletek itt olvashatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!