Hátborzongató dolgot művel az Amazon Alexa

2018.03.08. 14:07

Szerencsére nem okkult az ijesztő jelenség magyarázata.

Egyelőre megéri kétszer is meggondolni, hogy miféle internetre csatlakozó okoskütyükkel turbózzuk fel az otthonainkat, hiszen a piacon kapható termékek jelentős része durva sebezhetőségeket rejt. Senki sem szeretné, ha a saját biztonsági kameráin keresztül kukkolnák, vagy valaki az okosmacin keresztül beszélne a gyerekéhez.

Amazon EchoForrás: Amazon

Néha persze a legmegbízhatóbb eszközök is alaposan ráhozhatják a frászt az emberekre. Az elmúlt időszakban így járt az Amazon Alexát használók egy része is: a hangasszisztensük időnként kérés nélkül, látszólag teljesen véletlenszerűen

felnevetett.

Az Amazon szerint a hátborzongató jelenséget tapasztalóknak nem érdemes ördögűzőt hívniuk az okoshangszórójukhoz. A magyarázat pusztán annyi, hogy az eszközök mikrofonja által felvett környezeti zajokat a rendszer „Alexa, laugh" utasításként értelmezi.

A probléma megoldása érdekében a nevetgélés kiváltásához szükséges parancsot hamarosan az „Alexa, can you laugh?"-ra módosítják majd az Amazon illetékesei, továbbá a nevetgélés előtt a „Sure, I can laugh" szöveget is elmondja majd a hangasszisztens.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!