Ingyenesen játszhatóvá vált a H1Z1

h1z1 battle royale videojáték
H1Z1
Vágólapra másolva!
Tovább bonyolódik a battle royale játékok piaca.
Vágólapra másolva!

Csütörtök este ingyen játszható vált a battle royale őrületet elindított egyik korai játék. Az eredetileg H1Z1: King of the Kill néven debütált, de most már simán csak H1Z1-nek titulált termék három évnyi „bétázás" után úgy egy hete került ki a Steam Korai Hozzáférés programból. A Daybreak Game Company által fejlesztett címen jó ideig Brendan „PlayerUnknown" Greene is dolgozott, a cégtől való távozása után vette kezdetét a PlayerUnknown's Battlegorunds (PUBG) fejlesztése.

H1Z1 Forrás: Daybreak Game Company

A H1Z1 ingyenessé válásában nem csak a PUBG által elcsábított játékosok millió játszottak óriási szerepet, időközben a Fortnite is alaposan belerúgott a játékba, a végső döfést pedig a free-to-play Fortnite: Battle Royale adta meg a jó ideje hanyatló népszerűségű játéknak.

A free-to-play üzleti modellre való átállástól a játékosok számának jelentős növekedését várja a Daybreak, plusz hosszabb távon a vállalat szeretné, ha a H1Z1 válna az első számú battle royale játékká az eSportos körökben. Részben ezért is mutatta be az új Auto Royale játékmódot, amelyben autókba ragasztott, négyfős csapatok harcolnak egymással.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!