Nagy újdonságot hozhat a Windows 10 év végi frissítése

windows 10 intéző
A Sets funkcióval akár teljesen eltérő alkalmazások is összefűzhetőek egyetlen ablakba
Vágólapra másolva!
Fülek kerülhetnek az Intézőhöz és a Jegyzettömbhöz hasonló appokba.
Vágólapra másolva!

Hajrájába ért a Windows 10 idei első gigantikus frissítésének a fejlesztése, a Spring Creators Update várhatóan még márciusban elkészül, de az általános elérhetővé válására csak áprilisban érdemes számítani. A Windows 10-es számítógépekre ingyenesen megérkező frissítés javarészt csak kismillió kisebb reszelés kulminációja, a Timeline funkció az egyetlen kifejezetten látványos újdonsága.

A Sets funkcióval akár teljesen eltérő alkalmazások is összefűzhetőek egyetlen ablakba Forrás: Microsoft

A Spring Creators Update véglegesítésének megkezdésével a Microsoft munkatársai immáron a Windows 10 idei második nagy frissítésének a fejlesztésére fókuszálnak, a Windows Insider programban résztvevők már jó ideje próbálgathatják a rendszer nagyon korai előzetesét (Skip Ahead kiadási csatorna). A héten kiment számukra egy friss build, amely nagy érdekességét a pár hónapja egy rövid ideig már nyilvánosan tesztelt Sets funkció visszatérése jelenti.

A Sets ugyanúgy működik, mint a böngészőkben megszokott fülek, például egyetlen Intéző ablakban rengeteg különféle mappát megnyithatnak a felhasználók, és a fülekre kattintgatva váltogathatnak köztük. Ami szintén érdekes, hogy számos eltérő alkalmazás összefűzhető egyetlen ablakba, így egyszerűbb váltogatni a gyakran használt programok között. Ezeket az összefűzött programcsoportokat kényelmi okból meg is jegyzi a Windows.

Sajnos a Microsoft egyelőre nem közölte, hogy mikor szeretné elérhetővé tenni a füles funkciókat a Windows 10-ben, de a mostani tesztelgetésből ítélve az őszi frissítésben már számíthatunk a megjelenésére. Van még vele munka, momentán a Sets például nem támogatja a fülek sorrendjének fogd és vidd módszerrel való újrarendezését, azonban ha már jól működik az alap elképzelés, akkor az efféle apróságokat nem lesz nagy ügy lefejleszteni.

A Sets által jelenleg támogatott alkalmazások: Intéző, Edge, Naptár, Posta, MSN News, Jegyzettömb, OneNote, PowerShell.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!