Jobban beépül a Windows 10-be a Chrome

google chrome
Sundar Pichai
Vágólapra másolva!
Ezenfelül a mentett jelszavak is exportálhatóvá válnak.
Vágólapra másolva!

A Google Chrome 65 néhány nappal ezelőtti kiadása után most fény derült a böngésző valamikor a nem túlságosan távoli jövőben megérkező, két rendkívül kényelmesnek és hasznosnak ígérkező fejlesztéséről.

Sundar Pichai Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino

A talán többek számára érdekes újítás, hogy a Chrome teljes mértékben támogatni fogja a Windows 10 beépített értesítési rendszerét. A böngészőből jövő értesítések a Műveletközpontban jelennek majd meg, ráadásul a sima szöveges elemek megjelenítése mellett többek közt a közvetlen szövegírási lehetőséget, a folyamatjelző sávokat, továbbá a listákat is támogathatja majd a böngésző.

A kettes számú érdekesség, hogy hamarosan exportálhatóvá válnak a Chrome jelszókezelőjébe elmentett jelszavak, méghozzá CSV formátumban. Ez lehetővé teszi a jelszavak gyors biztonsági mentését, továbbá az alternatív jelszókezelő alkalmazásokba való pikk-pakk átköltözést.

Exportáláskor biztonsági oból meg kell adni az operációs rendszer éppen használt felhasználói fiókjának a jelszavát.

Nem világos, hogy a mentett CSV-ket közvetlenül lehet-e majd importálni a böngészőbe. Valószínűleg nem lenne nagy kunszt implementálni a funkciót, ráadásul felettébb hasznos volna, például a számítógép újratelepítése után így gyorsan vissza lehetne állítani a jelszavakat, nem kellene a Chrome adatszinkronizációs szolgáltatását igénybe venni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!