Klasszikus ujjlenyomat-olvasót kaphat a Galaxy Note 9

samsung galaxy note7 note s-pen toll ip68 vízálló írisz retina amoled
Alulról lehet kipattintani az S-Pent
Vágólapra másolva!
Egyelőre gyermekbetegségektől szenvednek a kijelző alatti típusúak.
Vágólapra másolva!

Sokak nagy meglepetésére az idei Mobil Világkongresszuson csak a betüremkedéses kijelzőjű mobilokat erőltették a gyártók, kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval egyetlen sorozatgyártásra kész telefont sem jelentettek be. Ez szöges ellentétben áll a korábbi ígéretekkel, hiszen a szenzorok gyártói pár hónappal ezelőtt arról beszéltek, hogy idén már elég sok a termékeiket használó telefon kerülhet piacra.

Samsung Galaxy Note 7 Forrás: Origo

Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzőjének értesülései szerint a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasók terjedését elsősorban különféle gyermekbetegségek gátolják, az ultrahangos és az optikai elvű modellek sem működnek az elvárt módon. Ezenfelül egyelőre minimum 4-6× drágábbak a klasszikus társaiknál, ami még a felsőkategóriás telefonok esetében is képes gondolkodóba ejteni a döntéshozókat.

Az elemző szerint a Samsung eredetileg az idei harmadik negyedévben szerette volna bevezetni az új típusú szenzort, azonban semelyik modell sem felelt meg a technikai követelményeinek, így az eredeti tervekkel ellentétben a Galaxy Note 9 csúcsmobil még klasszikus ujjlenyomat-olvasót használhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!