Még szebb grafikát kaphatnak a PS4 Prót használók

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Már amennyiben 4K-s helyett egyelőre Full HD tévén játszanak.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált a PlayStation 4 legújabb stabil frissítése, az 5.50-es szoftver számos régóta kért fejlesztést tartalmaz. A talán legérdekesebb újítás, hogy a PlayStation 4 Pro gépüket Full HD tévékkel használóknál jó néhány játékban nőhet a képminőség, a konzol ugyanis mostantól kezdve a fejlesztők által megadott felbontásban rendereli a játékokat, majd legutolsó lépésben simán leskálázza a képkockáikat 1920×1080 pixel felbontásúra. Ilyen hardverkombináció esetén a konzol eddig közvetlenül Full HD felbontásban renderelte a grafikát, ami csökkentette a képkockák részletgazdagságát.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

A szülők nagy örömére az új szoftver már a játékidő korlátozására is lehetőséget ad, így egész pontosan meghatározható, hogy mikor és mennyit játszhatnak a gyerekek. Ez persze nem fog tetszeni nekik, de legalább mostantól kezdve hatékonyabban rendezhetik a játékkönyvtáruk tartalmát, játék közben kevesebb menüt nyitogatva vehetik fel a kapcsolatot az ismerőseikkel, és törölhetik a régi értesítéseiket is.

Az PlayStation 4 új szoftverfrissítését a konzolok automatikusan kijelzik a bekapcsolásukkor, de ha mégsem tennék, akkor a Beállítások → Rendszerszoftver-frissítés menüből indítható a patchelés. Az 5.50-es firmware letöltési mérete 460 MB.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!