Mégsem kell április elejétől igazolniuk az életkorukat.

Az Egyesült Királyság a gyermekek védelmére hivatkozva már jó ideje rövid pórázon tartja a pornóoldalakat, az új internet-előfizetést kötőknek például külön kérniük kell a szolgáltatóiktól, hogy azok ne blokkolják a felnőtt tartalmakat kínáló webhelyek elérését.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Lucky Business

Ez még csak a kezdet, az eredeti tervek szerint most áprilistól kezdve a felnőtt tartalmakat kínáló webhelyeknek konkrétan ellenőrizniük kellett volna a felhasználóik életkorát, ehhez személyes adatokat kellett volna kérniük a látogatóiktól.

A brit kormány most nagy csendben bejelentette, hogy a rengeteg magánszférával és adatbiztonsággal kapcsolatos probléma miatt elhalasztja a kérdéses törvény hatályba léptetését, várhatóan talán valamikor az év vége felé indulhat majd a kötelező korellenőrzési a pornóoldalakon.

A kritikusok szerint egyelőre rendkívül kidolgozatlan a korellenőrzési rendszerrel kapcsolatos követelményrendszer, így katasztrofális következményei lehettek volna annak, amennyiben a pornóoldalaknak már áprilisban el kellett volna indítaniuk az implementációikat. A netezők könnyen adatlopás áldozataivá válhattak volna, ráadásul a felnőtt webhelyek hackelése esetén jó eséllyel kideríthető lett volna a regisztrált felhasználói profilokat birtoklók identitása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!