Jó hírt kaptak a brit pornófogyasztók

Couple lying with laptop Affectionate Beautiful Beauty In Nature Bed Bedroom Boyfriend Cheerful Choosing Comfortable Computer Couple Drink Enjoyment Freshness Fun Girlfriend Heterosexual Couple Horizontal Internet Joy Laptop Leisure Activity Lifestyles Lo
Couple lying with laptop in bed and watching porn movie
Vágólapra másolva!
Mégsem kell április elejétől igazolniuk az életkorukat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság a gyermekek védelmére hivatkozva már jó ideje rövid pórázon tartja a pornóoldalakat, az új internet-előfizetést kötőknek például külön kérniük kell a szolgáltatóiktól, hogy azok ne blokkolják a felnőtt tartalmakat kínáló webhelyek elérését.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Lucky Business

Ez még csak a kezdet, az eredeti tervek szerint most áprilistól kezdve a felnőtt tartalmakat kínáló webhelyeknek konkrétan ellenőrizniük kellett volna a felhasználóik életkorát, ehhez személyes adatokat kellett volna kérniük a látogatóiktól.

A brit kormány most nagy csendben bejelentette, hogy a rengeteg magánszférával és adatbiztonsággal kapcsolatos probléma miatt elhalasztja a kérdéses törvény hatályba léptetését, várhatóan talán valamikor az év vége felé indulhat majd a kötelező korellenőrzési a pornóoldalakon.

A kritikusok szerint egyelőre rendkívül kidolgozatlan a korellenőrzési rendszerrel kapcsolatos követelményrendszer, így katasztrofális következményei lehettek volna annak, amennyiben a pornóoldalaknak már áprilisban el kellett volna indítaniuk az implementációikat. A netezők könnyen adatlopás áldozataivá válhattak volna, ráadásul a felnőtt webhelyek hackelése esetén jó eséllyel kideríthető lett volna a regisztrált felhasználói profilokat birtoklók identitása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!