Kép a képben módot tesztel a YouTube

youtube pip
Hamarosan a Youtube webes felületén is elérhető lehet a kép-a-képben üzemmód
Vágólapra másolva!
Ezenfelül wikipediás linkeket kapnak az összeesküvés-elméletes videók.
Vágólapra másolva!

Nagyon nekiállt a fejlesztgetésnek a YouTube. A webes felület után végre a mobilalkalmazásai is használhatóak lesznek sötét témával, a közeljövőben pedig a szolgáltatás webes felülete tanulhat egy trükköt a mobilalkalmazásoktól: jöhet a kép a képben üzemmód.

Hamarosan a Youtube webes felületén is elérhető lehet a kép a képben üzemmód Forrás: 9to5Google

A jelenleg A/B tesztelés alatt álló funkció ugyanúgy működhet majd, mint a mobilappokban: a videók megtekintése közben a nézők szabadon böngészhetik a YouTube-ot, az újabb oldalak betöltése ellenére az aktuális mozgókép lejátszása nem szakad meg, a kijelző jobb alsó sarkában lebeg majd a videolejátszó felület.

A másik újdonság, hogy a következő hetekben wikipediás szócikkek linkjei jelennek majd meg az összeesküvés-elméletes videók mellett, a remények szerint így a nézők hatékonyabban tájékozódhatnak a mozgóképekkel kapcsolatos témákban.

Mint kiderült, a YouTube nem értesítette előre a Wikipediát a fejlesztésről, az online tudástár üzemeltetői és szerkesztői is a sajtóból értesültek róla. Ennek nincs gyakorlati jelentősége, de illett volna előre szólni, még ha a YouTube titoktartást is kér a funkció bejelentéséig.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!