Böngészőből indítható élő adással újított a YouTube

Youtube
TO GO WITH AFP STORY BY NATHALIE ALONSO A webcam is positioned in front of YouTube's logo on June 28, 2013 in Paris. A new type of crook hunts its victims on the web, pushing them to erotic games in front of their webcam before blackmailing them with the videos. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
Vágólapra másolva!
Nem kell már külön szoftvert telepíteni az élő bejelentkezésekhez.
Vágólapra másolva!

Jó ideje bárki indíthat élő közvetítéseket a YouTube-on, csak egy gyors telefonszámos ellenőrzésen kell átesni a funkció aktiválásához. Ettől függetlenül egészen mostanáig az élő bejelentkezések számítógépekről való indításához szükség volt egy-két szoftver telepítésére, ami kényelmetlenséget jelentett a streamelők számára.

Forrás: AFP/Lionel Bonaventure/Lionel Bonaventure

A YouTube most megoldotta a problémát: innentől kezdve bármiféle extra szoftver telepítése nélkül, közvetlenül a Google Chrome böngészőből is indíthatóak élő közvetítések a youtube.com/webcam oldalról. A videomegosztó szerint hamarosan a népszerű alternatív böngészők is támogatottá válnak majd, a funkció jelenleg technikai okokból Chrome-exkluzív.

Emellett a YouTube bejelentette, hogy egyes okostelefonokon a jövőben közvetlenül a gyári kameraalkalmazásból is elindítható lesz a videomegosztóra való élő streamelés, nem kell emiatt külön megnyitni a Youtube mobilos alkalmazását. Ez csak egy apró kényelmi funkció, de időnként hasznos lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!