Széles körben bevezetheti a nyolc magot az Intel

intel processzor cpu celeron pentium core i3 core i5 core i7
Hetedik generációs (Kaby Lake) Intel Core processzor
Vágólapra másolva!
A jelenlegi mainstream Core i7-esek mind hatmagosak.
Vágólapra másolva!

Óriási szükség volt már az AMD tavalyi nagy visszatérésére a processzorpiacon, a vezető pozíciójában rendkívül elkényelmesedett Intel már évek óta nem volt hajlandó érdemben nagyobb teljesítményt adni a fogyasztóknak. A cégnek lett volna lehetősége évről évre számottevően nagyobb mértékben növelni a termékeinek tempóját, de konkurencia hiányában nem látott ebben rációt.

Hetedik generációs Intel Core processzor Forrás: Intel

Az elmúlt bő egy évben kénytelen volt összeszedni magát az Intel: a tavalyi év elején piacra dobott Kaby Lake családos Pentiumok a két magjuk kiegészítésére megkapták a Hyper-Threadinget, az ősszel debütált Coffee Lake családdal pedig négymagossá váltak a Core i3-asok, plusz a Core i5 legfelső szegmensétől négyről hatra ugrott a CPU-k magszáma.

A VideoCardz által előbányászott információk alapján az idei év második felében újabb szintlépés várható: az Intel Z390 lapkakészlettel párhuzamosan bemutatkozhatnak

az első mainstream piacra szánt, nyolc magot és tizenhat futtatói szálat kínáló Core i7 modellek.

Az Intel eddig csak a HEDT (High-End Desktop) hardveres platformjában árult efféle modelleket, de az ebbe tartozó processzorokon és alaplapokon jelentős árprémium van. A mostani lépéssel az Intel „tömegeknek" szánt központi egységeiben is elérhetővé válhat a nyolc mag.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!