Kedden mutatkozhat be a legolcsóbb iPad

apple ipad drawing rajzolás pencil
Apple iPad
Vágólapra másolva!
Elsősorban az oktatási intézményeknek szánhatja az Apple.
Vágólapra másolva!

Komoly háború folyik az informatikai eszközgyártók között az egyesült államokbeli oktatási intézmények kegyeiért. Az elmúlt években alaposan meggyengült az Apple korábban erős helyzete a piacon, hiszen rendkívül drágává váltak a termékei, így a windowsos számítógépek mellett egyre inkább az olcsó Chromebookok vásárlása felé kacsintgatnak az intézmények.

Apple iPad Forrás: Apple

A Bloomberg értesülései szerint az Apple most offenzívát indítana a pozíciójának megerősítése érdekében, ennek keretében pedig jövő hét kedden bejelentheti az eddigi legolcsóbb iPad táblagépet. A termék már jó ideje pletyka tárgya, állítólag 259 dollár lehet az ajánlott fogyasztói ára, bár az intézmények általi tömeges rendelések esetén a vállalat számottevő kedvezményeket biztosíthat.

Az új iPad mellett oktatási célú szoftverek bejelentésére is készül kedden az Apple, bár ez nem meglepetés, miután a sajtótájékoztatónak a meghívóján egyértelműen feltüntette, hogy oktatási témájú eseményre szól az invitáció. A Bloomberg szerint a szintén pletykált, ezer dollár alatti új MacBook laptopról nem esik majd szó a jövő héten, továbbra is fejlesztés alatt áll a termék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!