Elsősorban az oktatási intézményeknek szánhatja az Apple.

Komoly háború folyik az informatikai eszközgyártók között az egyesült államokbeli oktatási intézmények kegyeiért. Az elmúlt években alaposan meggyengült az Apple korábban erős helyzete a piacon, hiszen rendkívül drágává váltak a termékei, így a windowsos számítógépek mellett egyre inkább az olcsó Chromebookok vásárlása felé kacsintgatnak az intézmények.

Apple iPadForrás: Apple

A Bloomberg értesülései szerint az Apple most offenzívát indítana a pozíciójának megerősítése érdekében, ennek keretében pedig jövő hét kedden bejelentheti az eddigi legolcsóbb iPad táblagépet. A termék már jó ideje pletyka tárgya, állítólag 259 dollár lehet az ajánlott fogyasztói ára, bár az intézmények általi tömeges rendelések esetén a vállalat számottevő kedvezményeket biztosíthat.

Az új iPad mellett oktatási célú szoftverek bejelentésére is készül kedden az Apple, bár ez nem meglepetés, miután a sajtótájékoztatónak a meghívóján egyértelműen feltüntette, hogy oktatási témájú eseményre szól az invitáció. A Bloomberg szerint a szintén pletykált, ezer dollár alatti új MacBook laptopról nem esik majd szó a jövő héten, továbbra is fejlesztés alatt áll a termék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!