Három vidéki idősebb urat, Jánost, Mihályt és Dezsőt kérte fel a Telekom arra, hogy a LocsoLive nevet viselő akciójuk keretében élőben jelentkezzenek be a vállalat Facebook csatornáján és mondjanak locsolóverseket reggel 9 és 12 óra között. 

A kezdeményezéshez saját verseikkel csatlakoztak Lackfi János és Varró Dániel költők is, akiknek szintén meghallgathatjuk locsolóverseit a három úriember tolmácsolásában - írja a Magyar Telekom sajtóközleménye.

A LocsoLive-val az otthon kényelméből is „meglocsolható" lesz bárki: a videó alatt bejelölhetjük hölgyismerőseink FB profilját, akiknek személyre szólóan mondják el a videó főhősei a nekik szánt verset.

Kevésbé ismert locsolóverseket is hallhatnak János, Mihály, és Dezső bácsitólForrás: Magyar Telekom

Az így készült tartalmak azonnal bekerülnek egy külön galériába, így azokat már Húsvét délelőttjén továbboszthatja bárki. A galériából nem csak a személyre szóló locsolóvers-videók, hanem univerzális üzenetek is elérhetőek és terjeszthetőek lesznek.

Már holnaptól érdemes ellátogatni az oldalra azoknak, akik maguk szeretnék ápolni a hagyományt, de kreatív versek híján vannak, és szeretnének felkészülni az ünnepekre.

A vállalatnak nem ez az első húsvéti akciójaForrás: Magyar Telekom

Az élő közvetítés Pilisből jelentkezik majd, a követők pedig nemcsak kevésbé ismert locsolóverseket küldhetnek és hallgathatnak, hanem érdekes információkat is megtudhatnak a környező régiók húsvéti hagyományairól.

A Telekomnak nem ez az első megmozdulása a húsvéti hagyományokat felelevenítő digitális megoldások terén. 2015-ben a mindössze 15 fős Lendvajakabfán a locsolókat nélkülözni kényszerülő asszonyokhoz a Telekom a 4G mobilhálózata segítségével a locsolóvíz és a jókívánságok egy drónra szerelt vödörből érkeztek, az internetezők az ország bármely pontjáról meg tudták locsolni őket.