Így néz ki egy megröntgenezett csokinyuszi

2018.04.02. 10:07

Unatkozó brit tudósok ezúttal édességekről szolgáltak kéretlen információkkal.

Nagy tisztelet övezi hazánkban a brit tudósokat, hiszen rendszeresen rendkívül fontos megállapításokkal szolgálnak a világegyetem működéséről. Most újból lecsaptak a ködös Albion legjobbjai, és húsvét apropójából megröntgeneztek jó néhány édességet, hogy a jövőben a nemzetközi tudományos közösség egyetlen tagjának se kelljen erre pazarolnia az idejét.

„A 19. század óta a csokoládé a húsvét szinonimájává vált. A 21. században végre képesek vagyunk lerántani a leplet a csokoládé néhány eddig rejtve maradt titkáról, az elemzésünk számos rendkívül érdekes következtetés levonására adott lehetőséget. A technológiánkkal mikrométeres nagyításban tudjuk elemezni a csokoládét" – kommentálta a projektet Dr. Tristan Lowe, a Manchesteri Egyetem röntgenezési laborjának kísérletekért felelős vezetője.

A tudósok érdekesebb megállapításai:

  • a KitKat 53 százaléka csokoládé, 18 százaléka keksz, 29 százaléka ostya;
  • a KitKat ostyája egy komplex összekapcsolt struktúra, amelynek az elemei nagyon hasonlítanak egymáshoz;
  • a KitKat kekszből és ostyából álló struktúrája ránézésre hasonlít azon kövek struktúrájához, amelyeket az olaj- és gázmezők feltérképezése során vizsgálnak a technikusok;
  • a Yorkie Bar csokoládéja nagyon tömör, a lyukacsossága pedig nagyon hasonlít 3D-nyomtatott fémelemek lyukacsosságára. A 3D-nyomtatott fémtárgyak esetén egyébként szeretnék megszüntetni ezt a lyukacsosságot, ugyanis gyengíti az elkészült tárgyak szerkezetét.

 

 

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!