Különleges gamer PC-t készít a Chuwi

chuwi higame asztali mini pc
Chuwi HiGame
Vágólapra másolva!
Radeon Vega grafikus vezérlővel kiegészített Intel processzort kapott a HiGame.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg hazánkban is sokan találkoztak már a Chuwi nevével, a kínai elektronikai gyártó elsősorban az agresszíven árazott táblagépeivel tett szert némi ismertségre. Emellett a számítógépek tervezésétől sem riad vissza, most pont egy efféle termék kapcsán került a techsajtó látókörébe.

Chuwi HiGame Forrás: Chuwi

A Chuwi HiGame egy miniatűr asztali számítógép, amely nagy érdekességét a négymagos és Hyper-Threadinget támogató Intel Core i5-8305G processzor használata jelenti. Ez az Intel egyik olyan központi egysége, amely nem csak integrált Intel HD grafikus vezérlővel rendelkezik, de gyárilag ki lett egészítve egy AMD Readon videovezérlővel is. Konkrétan az 1280 stream processzort tartalmazó, 4 GB dedikált HBM2 memóriával ellátott Radeon Vega M GL modellről van szó.

Mindez azt jelenti, hogy a körülbelül 17 × 16 × 7 centiméteres dobozka egy belépőkategóriás asztali gamer PC teljesítményét kínálja, játékok futtatásakor nagyjából egy négymagos Intel Core i3 + NVIDIA GeForce GTX 1050 kombónak felel meg.

Magyarán a legújabb big budget játékok Full HD felbontás és erős közepes, egyes esetekben akár magas grafikai beállítások mellett is szépen futnak rajta.

A Chuwi állítása szerint a HiGame alap konfigurációja 8 GB DDR4 memóriát és egy 128 gigabájtos M.2 SSD-t fog tartalmazni, mindkét típusú alkatrész cserélhető. Szerencsére a háttértár nem csak az eredeti M.2 SSD cseréjével bővíthető, a vásárlók becsavarozhatnak mellé pluszban egy 2,5 hüvelykes, SATA csatolófelületű merevlemezt vagy SSD-t.

Chuwi HiGame Forrás: Chuwi

A minigép nagy hátránya a klasszikus asztali PC-kel szemben, hogy a processzor és a grafikus vezérlő nem cserélhető. Viszont a HiGame előlapján található egy Thunderbolt 3 kapu, így a beépített Radeon Vegája leváltható egy külső videokártyával.

A témánál tartva a WiFi ac és Bluetooth 4.2 vezérlőket tartalmazó PC a mérete ellenére nem szenved hiányt a portokban: az említett Thunderbolton kívül 5 darab USB 3.0, két-két HDMI 2.0 és DisplayPort 1.3 kimenetet, egy Ethernetet, továbbá két audio Jacket kapott.

Egyelőre nem világos, hogy a Chuwi HiGame mikor és mennyiért kerül majd piacra, a gyártó április végén indítja majd el a közösségi finanszírozós kampányát az IndieGoGón.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!