Önt is bosszantaná ez a hibaüzenet a mobilján

lineageos
Nem csak elkésett, de kissé rosszízűre sikeredett a LineageOS fejlesztőinek április elsejei tréfája
Vágólapra másolva!
Napokat késett a LineageOS áprilisi tréfája, ráadásul rosszízű.
Vágólapra másolva!

A hónap elején rengeteg vállalkozás és portál állt elő április elsejei tréfákkal, szokás szerint változó sikerrel. Március utolsó napján a megboldogult CyanogenMod kódbázisára épülő LineageOS fejlesztő is bejelentették, hogy készülnek valamire, de a tavalyihoz hasonlóan technikai okokból az idei tréfájukat sem sikerült időben elsütniük, így az csak tegnap érkezett meg az Android-disztribúciót futtató okostelefonokra.

Nem csak elkésett, de kissé rosszízűre sikeredett a LineageOS fejlesztőinek április elsejei tréfája Forrás: Android Police

A szoftver legújabb verzióját telepítőket mostantól egy hibaüzenet fogadja az értesítési felületen, miszerint szoftverhamisítás áldozatai lettek, és a készülékeik mostantól a nem létező LOSCoin kriptopénzt fogják bányászni. Emellett egy kamu pénztárca-alkalmazás is megjelent az operációs rendszerben, benne 2000 LOSCoinnal.

A mobilok persze nem bányásznak semmiféle kriptopénzt.

Sajnos az értesítés megjelenítését csak a root shellben kiadott „setprop persist.lineage.nofool true" paranccsal lehet kikapcsolni. A következő szoftverfrissítésben a LineageOS illetékesei minden bizonnyal letiltják majd a hibaüzenet megjelenítését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!