Videón a Windows 10 őszi frissítésének nagy újdonsága

windows 10 intéző
A Sets funkcióval akár teljesen eltérő alkalmazások is összefűzhetőek egyetlen ablakba
Vágólapra másolva!
Kezd összeállni az ablakok egybefűzésére használható Sets.
Vágólapra másolva!

A Microsoft várhatóan a jövő héten végre bejelenti, hogy pontosan mikor szándékozza kiadni április során a Windows 10 idei első óriásfrissítését. A Windows 10 Spring Creators Update fogyasztókhoz kerülő kiadása már elkészült, jelenleg a Release Preview kiadási csatornában van, azaz tényleg pár hétre vagyunk az általános elérhetővé válásától.

Mindeközben a Microsoft nagy erőkkel dolgozik a Windows 10 idei második frissítésén, ez valószínűleg szeptemberben készül majd el, és októberben válik elérhetővé. A legnagyobb újdonsága a Sets nevű funkció lesz, amely segítségével egyetlen ablakba több alkalmazást is összefűzhetnek a felhasználók, majd fülek segítségével váltogathatnak köztük.

Az őszi frissítés eheti előzetese nagyrészt a Sets funkcióval kapcsolatos használhatósági újdonságokat hozott: például már át lehet húzogatni az ablakok között a füleket, továbbá újrarendezhető az ablakokban a megnyitott fülek sorrendje. A Windows Central készített egy videót az új előzetesről, amelyből jól megérthető a Sets működése, még ha egyelőre meglehetősen bugos is a szisztéma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!